Over Dengie

Expert op het gebied van vezels

Dengie Horse Feeds begon als een coöperatie van boeren in 1968 en tegenwoordig wordt deze nog steeds met dezelfde filosofie en principes geleid, ter ondersteuning van het plaatselijke boerenbedrijf, zorg voor de omgeving en een sterke band met de gemeenschap. Dengie, hofleverancier sinds 2007, is de toonaangevende producent in het VK van paardenvoer op basis van vezels en de grootste producent van alfalfa, dat de basis vormt van het uitgebreide assortiment producten.

Zelf geteeld

Alfalfa, een milieuvriendelijk gewas met opmerkelijke, voor de gezondheid bevorderlijke eigenschappen voor paarden en pony’s, wordt verbouwd op akkers in de graafschappen Essex en Lincolnshire, dicht bij de twee productiefaciliteiten van Dengie, waar het wordt gedroogd en vermengd met andere ingrediënten. Door zelf geteelde ingrediënten te gebruiken beperkt Dengie het transport tot een minimum, zodat alles zo vers mogelijk is en duidelijk kan worden achterhaald van welke akker het voer in iedere zak oorspronkelijk afkomstig is.

Een winterhard gewas

Alfalfa, dat tot de familie van erwten en bonen behoort, is een winterhard gewas met lange wortels, waardoor het enkele van de meest ongunstige klimatologische omstandigheden weet te overleven. Het kan stikstof binden uit de atmosfeer en deze vervolgens afstaan aan de bodem. Dit betekent dat er geen extra mest nodig is en dat de daaropvolgende gewassen in het veld ook minder mest nodig hebben. Alfalfa blijft gedurende drie jaar in de grond en biedt daarmee onderdak voor vogels, insecten en fauna gedurende de wintermaanden.

Gezond voer

Alfalfa is natuurlijk, gezond voer, boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten alsmede eiwit en calcium. Het is een belangrijke bron van zeer goed verteerbare vezels en dat draagt in belangrijke mate toe aan het feit dat paarden hun natuurlijke eetgedrag kunnen demonstreren en het bevordert gezonde darmflora.

Een gedistingeerd merk

Dengie is een gedistingeerd en prominent merk: de assortimenten aan vezelrijk voer zoals Alfa-A, Hi-Fi en Healthy staan hoog aangeschreven bij eigenaren van paarden in het VK en daarbuiten. Dit vezelrijke voer speelt een vooraanstaande rol bij het beheersen van aandoeningen zoals zwaarlijvigheid, hoefbevangenheid, kolieken en maagzweren.

Voorop lopend

Het team van voedingsdeskundigen van het merk biedt gedegen en goed advies aan eigenaren van paarden en pony’s die om informatie en hulp vragen met betrekking tot diëten via de helpdesk van het bedrijf of door middel van regelmatige bezoeken. Het team staat onder leiding van de Technical and Product Development Manager, Katie Williams, MSc (Dist), die erop moet toezien dat het assortiment voederproducten van Dengie de toon blijft aangeven op het gebied van paardenvoer.

Onderwijs

Onderwijs staat centraal in het verhaal over Dengie bij de pogingen van het bedrijf het publiek te doordringen van het belang paarden en pony’s in topvorm te houden door ze het voer te geven dat daarvoor van nature bestemd is. Het bedrijf doet dit al meer dan 40 jaar en het lijdt geen twijfel dat het dit nog vele jaren zal blijven doen.