Waarom wij van alfalfa houden en weten dat u dat ook doet

Medicago sativa, beter bekend onder de naam luzerne, waarvan alfalfa afkomstig is, maakt deel uit van dezelfde plantenfamilie als erwten, bonen en klaver. Het wordt al meer dan 2000 jaar gekweekt als voer voor paarden en komt oorspronkelijk uit Iran. Het heeft zich over de hele wereld verspreid doordat achtereenvolgens de Perzen, de Grieken en later de Romeinen te paard hun rijk uitbreidden en dit paardenvoer met zich meenamen. Er is een reden waarom alfalfa vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt om paarden te voeren: het is veilig en voedzaam. Lees meer om de specifieke voordelen van alfalfa voor paarden te weten te komen:

Veilige bron van energie

De energie in de alfalfavezels komt langzaam vrij, en deze kan worden gebruikt voor gewichtsbehoud, werk of gewichtstoename. Alfa-A Original biedt evenveel energie als een cool mix, dus voor veel paarden hoeft er helemaal geen voer op basis van granen gebruikt te worden.

Laag gehalte aan zetmeel en suiker

Alfalfa bevat zeer weinig zetmeel en in water oplosbare koolhydraten zoals suikers en fructaan. Wanneer olie als een coating wordt toegevoegd, bedragen de suikerniveaus meestal minder dan 5%. Voer is zelden suikervrij, aangezien zelfs stro wat suiker bevat. Zoek ons logo “Geen suiker toegevoegd” om er zeker van te zijn dat u de producten met het laagste suikergehalte gebruikt

Een bron van hoogwaardig eiwit

Proteïne wordt van oudsher gezien als de oorzaak van alle ellende met paarden, maar onderzoek heeft uitgewezen dat dit fabeltjes zijn. Sterker nog, die problemen zijn meestal toe te schrijven aan diëten met veel zetmeel en/of suiker. Eiwit bestaat uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd en deze worden omgezet in weefsel zoals spierweefsel. Het voeren van alfalfa is een veilige manier om stevige spieren te laten ontwikkelen.

Een rijke bron van biologisch beschikbare mineralen

Alfalfa bevat bijna drie keer zoveel calcium als gras en aangezien het plantaardig is, is die calcium gemakkelijker beschikbaar voor het paard dan de calcium in anorganische bronnen zoals kalksteenmeel, dat als basis dient van veel supplementen. Hoewel het rijk aan mineralen is, bevat alfalfa niet alle benodigde mineralen in de juiste hoeveelheden, daarom moet er naast alfalfa balancer of een supplement worden gevoerd

Alfalfa als buffer

Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat alfalfa een betere buffer is dan gras vanwege het gehalte aan calcium, eiwitten en andere componenten. Dit betekent dat het voeren van alfalfa helpt bij de regeling van de zuurgraad in het spijsverteringskanaal.

Breed spectrum aan vitaminen

Alfalfa is rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Het bevat ook vitamine E en de vitamines B thiamine, riboflavine, pantotheenzuur, biotine en foliumzuur. Alfalfa bevat ook waardevolle hoeveelheden van het sporenelement kobalt waarmee paarden vitamine B12 kunnen produceren en dat is betrokken bij de opname en het gebruik van ijzer.