Successen van Saskia

Nadat mij bekend werd, dat Voergoed een nieuw merk, genaamd Dengie, in Nederland op de markt bracht, ben ik nieuwsgierig geworden naar mogelijkheden van dit merk voor onze Welshpony’s.

Dengie vindt zijn oorsprong in Engeland, waar het een luzerne produceert welke natuurlijk rijk is aan eiwit, mineralen, spoorelementen en aminozuren. Tevens heeft deze luzerne een laag zetmeel en suiker gehalte.

  

Voor mij is het een groot voordeel dat Dengie verschillende lijnen bevat, zodat ik voor elk van mijn Welshpony’s een geschikt product kan vinden om te voeren. Voor de jonge pony’s, drachtige merries, pony’s onder het zadel en pony’s welke ik show en/of keuringsklaar maak, gebruik ik graag de Alfa-A lijn. Voor de pony’s die weinig tot geen arbeid verrichten of gevoelig zijn voor hoefbevangenheid, gebruik ik de HI-FI lijn.

Dit combineer ik met een Balancer, zodat ik weet dat ze alle vitaminen en mineralen binnen krijgen.

Daar waar de meeste van onze pony’s direct Dengie aten, was het voor enkele even wennen om deze vorm van structuur, ten opzichte van brok, te krijgen. Vanwege de verschillende lijnen bij Dengie, kon ik hier een oplossing voor vinden, zodat ze er toch redelijk snel gewend aan raakten.

  

Het omschakelen van het geven van een brok naar Dengie, is puur vanuit mezelf een grotere gedachte omschakeling geweest, dan voor de pony’s zelf. Mijn pony’s hebben mij weten te overtuigen naar de kwaliteit en mogelijkheden van Dengie. Ze vinden het lekker, zien er gezond uit (juiste conditie en glans) en presteren.

Saskia Schoo, Stal Beemsterhoeve, Welshpony’s